l
 
               
Wie
Wedstrijd
Contact
Links
Foto's


DOEL

nederlands nl english en frans fr

HOMEpagina

 

World-Children-Unity-Dance

WCU-Dance (we see you dance)

is een droom over vrede en wereldwijde verbondenheid van kinderen en jongeren via dans !

 

In onze dansworkshops wordt elk kind elke jongere GEZIEN voor wie hij/zij is! (we see you dance)

Het thema "straatkinderen of vluchtelingen" gecombineerd met dans, yoga, klanken, visualisaties, crea, spel en doe-verhalen nodigt hen uit op een spannende reis naar binnen & buiten (natuur).

.

 

 

 

WCUD

Via een jaarlijkse danswedstrijd en vele dansworkshops in scholen brengen we de wereld van de straatkinderen en vluchtelingen dichter bij de wereld van de kinderen en jongeren in Vlaanderen. We benaderen zowel de moeilijkheden die ze ondervinden alsook hun positieve kwaliteiten en sterktes.

Zo brengt dans op een positieve en dynamische wijze 'mondiale vorming' !

 

De vzw WCU-Dance is een motor, een katalysator die diverse projecten rond straatkinderen overal ter wereld een stimulans en een stevige groeikans wil geven. We steunen projecten met Belgische bezielers.

 

Naast de straatkinderen in de derde wereld, vergeten we zeker de kinderen en jongeren in onze eigen omgeving niet die in een 'straatje-zonder-einde' zijn terecht gekomen (kinderen en jongeren met problemen, beperkingen, psychiatrie,...). Bovendien worden we de laatste jaren geconfronteerd met vluchtelingen die in eigen land een 'toevlucht' zoeken. De wereld van de straatkinderen, de tentenkampen, de miserie... is erg dichtbij en confronteert ons met minder mooie kanten van het mens-zijn. 

 

Een team van medewerkers danscoaches gespecialiseerd in dans, kinderyoga, crea, muziek, visualisaties, verhalen en spel, nodigt de kinderen/jongeren tijdens de workshops uit contact te maken met hun eigen lichaam en ziel en met de leefwereld van de straatkinderen (inleving).   Hierdoor komen ze makkelijker tot een liefdevolle interactie met anderen in hun naaste omgeving én kunnen ze zich daarenboven makkelijker verbinden met de straatkinderen in de derde wereld.

Dankzij deze vernieuwende manier van werken worden de kinderen/jongeren ongemerkt gestimuleerd diepgaand en kritsisch na te gaan denken over hun eigen levensstijl en consumptiegewoonten en zullen zij hun voorkeurssituatie beter gaan begrijpen. Wellicht worden ze zo uitgenodigd een stukje verantwoordelijkheid op te nemen voor zij die minder geluk hebben.

Bovendien biedt de dans een mooie manier om vanuit een chaotische, supersnelle, virtuele internet-wereld met weinig tot geen contact met het zelf en een teveel aan prikkels, terug te keren naar het eigen lichaam.  Ontlading (stress, boosheid,...) en aarding (lichaamsbewustzijn, contact met het zelf), begrenzing (wie ben ik, wat voel ik) zijn basiselementen van onze dansbenadering en stimuleren het kind/de jongere om deze 'tools' ook in het dagelijkse leven te gaan toepassen.  Zo worden zij aangemoedigd om meer verantwoordelijkheid te dragen voor hun gevoelens en emoties.

 

Als organisatie willen we bovendien een ecologische houding t.o.v. Moeder Aarde promoten. Er is maar 1 aarde voor de kinderen van morgen. We moeten er goed zorg voor dragen. Ook dit thema wordt verweven in de workshops.

...een wijze Indiaan zei eens : "wij lenen deze aarde van onze kinderen..."

 

Onze droom :

Op een wondermooie dag

dansen ALLE kinderen ter wereld, groot en klein, met elkaar

en is er overal vrede

Droom en dans je mee ?

 

 

HOMEpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

beeld en inhoud © www.World-Children-Unity-Dance.be
design: Wellspring Webdesign